วันอาทิตย์ที่ 26 พฤษภาคม พ.ศ. 2556

Kha Kai is the one kind of spice soup in Thailand. Server for 5 person and take 45 minute for cook

Ingredients of COCONUT MILK SOUP WITH CHICKEN

coconut milk 2 cup
chicken soup 1 cup
fresh galangal slicd 2-3 piece
chicken breast fillets cut to a small piece 1 cup
chilies mashed 1 teblespoon.
fish sauce 1 tablespoon
sugar 2 teaspoon
coriander leaves slice 1 tablespoon
tomepoes cut 2 tablespoon

Preparation of COCONUT MILK SOUP WITH CHICKEN

1. Boil a coconut milk in a pot and then put chicken stock and galangal in a pot.
2. Boil it around 10 minute and then put chicken and chili in a pot.
3. Put fish sauce, sugar, and tomatoes to a pot.
4. Serve to a bowl and put coriader on the top. Eat with jasmin rice. 

สูตรอาหารไทย : ส่วนผสมต้มข่าไก่(COCONUT MILK SOUP WITH CHICKEN)

กะทิ 1 ถ้วย
ซุปไก่ 1 ถ้วย
ข่า หั่น 3 ชิ้น
เนื้อไก่หั่น 1 ถ้วย
ตะไคร้ หั้น 3 ชิ้น
พริกหั่น 1 ช้อนโต้ะ
น้ำปลา 1 ช้อนโต้ะ
น้ำตาล 1 ช้อนโต้ะ
มะเขือหั่น 2 หัว
ผักชีหั่น 1 ช้อนโต้ะ

สูตรอาหารไทย : วิธีทำต้มข่าไก่(COCONUT MILK SOUP WITH CHICKEN)


1.ตั้งกะทะต้มกะทิ พร้อมกับข่าและตะไคร้ ต้มให้หอมประมาณ 10 นาที
2.เติมน้ำซุปและไก่ลงไปต้ม
3.ปรุงรสด้วยน้ำปลา และน้ำตาล ใส่มะเขือและพริกลงไป
4.เสริฟใส่ชามโรยหน้าด้วยผักชี

ไม่มีความคิดเห็น: