วันอาทิตย์ที่ 26 พฤษภาคม พ.ศ. 2556

Chinese Food : Fried rice with shrimps(ข้าวผัดกุ้ง)

Chinese Food : Ingredients of Fried rice with shrimps[ข้าวผัดกุ้ง]

rice 2 cup
shrimps 5 piece
garlic mashed 1 teaspoon
fish sauce 1 tablespoon
vegetable oil 3 tablespoons
eggs 2 eggs
onions sliced to small piece 3 tablespoon
coriander 1 teaspoon
cucumber sliced 1 head
lemon sliced 1 piece
tomato sliced 1 piece

Chinese Food : Preparations of Fried rice with shrimps[ข้าวผัดกุ้ง]


1. Heat oil in a pan by medium heat. put garlic and cook it 10 sec and then put shrimps to cook 1 minute.
2. Put eggs to pan and stir around 30 sec
3. Put onions and tomato and stir. and then put rice to pan and then stir until it combine around 30 sec.
4. Put fish sauce and stir until it combine.
5. Put it to a dish and put coriander and cucumber in dish.

อาหารจีน : ส่วนผสมสำหรับทำข้าวผัดกุ้ง

ข้าวสวย 2 ถ้วย
กุ้ง 5 ชิ้น
กระเทียมบด 1 ช้อนชา
น้ำปลา 1 ช้อนโต้ะ
น้ำมันพืช 3 ช้อนโต้ะ
ไข่ 2 ฟอง
หอมใหญ่สับ 2 ช้อนโต้ะ
ผักชี
แตงกวาหั่น
มะเขือเทศหั่น
มะนาวหั่น 1 ชิ้น

อาหารจีน : วิธีทำข้าวผัดกุ้ง

1. ตั้งกระทะให้ร้อน ผัดกระเทียมและกุ้งประมาณ 1 นาที
2. ตอกไข่ใส่กระทะและผัดให้เข้ากัน ใส่หอมใหญ่ มะเขือ และข้าวสวยลงไปผัดให้เข้ากัน
3.ใส่น้ำปลา 2 ช้อนโต้ะ และผัดให้เข้ากัน
4.เสริฟใส่จาน โรยผักชี มะนาวและแตงกวา

ไม่มีความคิดเห็น: